CARTA ALS

FILIPENCS

1

1 Pau i Timoteu, servents de Crist Jesús, a tots els consagrats en Jesucrist que resideixen a Filips, amb els seus responsables i ajudants:
2 Us desitgem la gràcia i la pau de part de Déu, el nostre Pare, i de Jesucrist, el Senyor.

Amor en ple coneixement

3 Dono gràcies al meu Déu sempre que em recordo de vosaltres,
4 i en totes les meves oracions prego sempre per vosaltres amb alegria,
5 per la part que heu tingut en la proclamació de l'evangeli des del primer dia fins avui.
6 Estic segur també d'una cosa: que aquell qui va començar en vosaltres la lloable empresa l'anirà conduint a bon terme fins al dia de Jesucrist.
7 Els sentiments que tinc per a tots vosaltres són ben justificats, ja que us porto molt endins del cor, perquè tots vosaltres compartiu amb mi aquest privilegi que m'ha tocat d'ésser empresonat i poder defensar l'evangeli i confirmar-lo.
8 Déu és testimoni de com us enyoro a tots vosaltres amb l'amor entranyable de Crist Jesús.
9 I això demano en la meva oració: que el vostre amor s'enriqueixi encara més i més en ple coneixement i en el sentit de les coses,
10 així podreu apreciar els autèntics valors de les coses i arribar francament i sense entrebancs al dia de Crist,
11 plens d'aquest fruit de rectitud que ve per mitjà de Jesucrist, a glòria i lloança de Déu.

L'empresonament de Pau i el missatge de Déu

12 Heu de saber, germans, que això que em passa a mi ha afavorit el progrés de l'evangeli,
13 perquè per tota la seu governamental i altres llocs han vist ben clar que estic a la presó per causa de la meva fe cristiana.
14 A més, el meu empresonament ha impulsat un gran nombre de germans a posar-se en mans del Senyor i proclamar el missatge de Déu obertament i sense temença.
15 És cert que alguns han anunciat el Crist per enveja i antagonisme a mi, però n'hi ha d'altres que ho fan amb bona voluntat.
16 Aquests ho fan perquè m'estimen, sabent que jo he rebut l'encàrrec de defensar l'evangeli;
17 aquells altres, en canvi, anuncien el Crist per partidisme i amb mala intenció, pensant fer més feixuc el meu empresonament.
18 Però, tant se val! El cas és que, sigui per pretext o sigui lleialment, el Crist és proclamat, i això m'alegra. I encara tindré més alegries,
19 perquè sé que gràcies a les vostres oracions, i amb l'ajuda de l'Esperit de Jesucrist, tot contribuirà al meu alliberament.
20 Així ho espero ardentment, segur de no rebre un desengany i que en tot moment, tant si en surto amb vida com si he de morir, Crist manifestarà la seva glòria en la meva persona.
21 Perquè Crist és la raó de la meva vida, i la mort, per tant, em resulta un guany.
22 Però, si la meva vida en aquest món encara és de profit a l'obra, de debò que no sé què escollir.
23 Em sento estrebat per dues bandes: per un costat, tinc el desig d'anar-me'n ja per estar amb Crist, que és, de bon tros, el millor de tot,
24 però, per altra banda, vosaltres necessiteu que la meva vida temporal continuï.
25 Convençut d'aquest darrer punt, intueixo que encara no partiré: em quedaré entre vosaltres per a profit i alegria de la vostra fe.
26 Així, quan torni a veure-us, tindreu motius de gloriar-vos de mi en Crist Jesús.

Unànimes per la fe de l'evangeli

27 Només demano que us porteu com és digne de l'evangeli de Crist. De manera que, tant si vinc a veure-us com si de lluny estant tinc notícies de vosaltres, pugui constatar que esteu ferms en un mateix esperit, que lluiteu unànimes per la fe de l'evangeli,
28 i que no us intimiden gens els adversaris. Això serà per a ells un signe clar de destrucció; en canvi, per a vosaltres ho serà de victòria, i això és obra de Déu.
29 Perquè a vosaltres se us ha concedit el privilegi d'estar per Crist, no solament de creure en ell, sinó de patir també per ell,
30 suportant aquella mateixa lluita que em vau veure sostenir i que ara, tal com us han dit, segueixo sostenint.