SEGONA CARTA ALS

CORINTIS

2

L'afecte tan gran de Pau

1 Per aquest motiu he decidit no venir altra vegada a vosaltres amb tristesa.
2 Perquè, si jo us entristeixo, qui m'alegrarà a mi, si no és aquell mateix qui està trist per culpa meva?
3 Per això us he escrit com ho he fet, perquè en la meva visita no em facin entristir, precisament, els qui heu de ser causa d'alegria per a mi. Estic convençut que tots vosaltres compartiu com a propi el meu goig.
4 Us vaig escriure en uns moments de gran trasbals i angoixa al cor, amarat en llàgrimes, però no era el meu propòsit que us entristíssiu, sinó que volia fer-vos conèixer l'afecte tan gran que us tinc.

Perdó per al culpable

5 I si algú ha estat causa de tristesa, no ho ha estat pas per a mi sol, sinó, en bona part, per no exagerar, per a tots vosaltres.
6 Ja n'ha tingut prou el tal amb aquesta reprensió que la majoria li ha infligit;
7 ara, en canvi, val més que el perdoneu i li aixequeu l'ànim, no fos cas que el consumeixi l'excés de tristor.
8 Per tant, us prego que li demostreu el vostre afecte.
9 Perquè la meva carta també tenia aquest propòsit: conèixer la vostra predisposició a obeir sense reserves.
10 I al qui vosaltres perdoneu alguna cosa, jo també la hi perdono; perquè de fet, el que he perdonat, si és que tinc res a perdonar, ho he fet a causa vostra davant de Crist,
11 a fi d'evitar que Satanàs s'aprofiti de nosaltres; que prou coneixem les seves intencions.

De Troas a Macedònia

12 I així, quan vaig arribar a Troas per anunciar l'evangeli de Crist, tot i que se'm van obrir les portes per a l'obra del Senyor,
13 dintre meu estava intranquil per no haver trobat el meu germà Titus allí. Llavors, em vaig acomiadar d'ells i vaig sortir cap a Macedònia.
14 Amb tot, dono gràcies a Déu, que sempre ens porta en el seguici triomfal del Crist i per mitjà nostre escampa a tot arreu l'aroma del seu coneixement.
15 Perquè som una flaire suau de Crist per a Déu, entre els qui van camí de salvar-se i els qui van camí de perdre's;
16 per a aquests, una olor mortal que mata, per als altres, una olor vital que revifa. I per a tal responsabilitat, qui és idoni?
17 Tanmateix, nosaltres no especulem amb la paraula de Déu, com ho fan molts altres, sinó que parlem honestament en Crist davant Déu, i com de part de Déu.