MIQUEES

 3

 

Contra els governants que oprimeixen el poble

1 Jo vaig dir: “Escolteu, ara, dirigents de Jacob i caps de la casa d’Israel: ¿No teniu l’obligació de saber el que és just?
2 Vosaltres, que odieu el que és bo i estimeu allò que és dolent, que els preneu la pell i la carn de damunt els ossos.
3 I després d’haver devorat la carn del meu poble heu escorxat la seva pell, heu trencat i trossejat tots els seus ossos com si fossin per a tirar al perol i com si la carn fos per a l’olla,
4 i encara invoqueu el Senyor; però ell no us respondrà pas, ans us amagarà el rostre en aquell moment, perquè heu comès maldats.
5 Així parla el Senyor contra els profetes que enganyen el meu poble i criden: Pau!, mentre tenen alguna cosa per a mossegar amb les dents, però que declaren la guerra santa a qui no els posa res a la boca.”

Contra els profetes mercenaris

6 Per això la visió se us tornarà nit, i l’endevinament, foscúria; el sol es pondrà sobre aquells profetes i se’ls farà fosc a ple dia.
7 Els vidents seran avergonyits, els endevinaires confosos, i tots hauran de callar, perquè no hi haurà cap resposta de part de Déu.
8 En canvi, jo estic ple de poder de l’Esperit del Senyor, de justícia i fortalesa per a denunciar a Jacob la seva prevaricació i a Israel el seu pecat.
9 Escolteu, ara, això, caps de la casa de Jacob, dirigents del poble d’Israel, que abomineu la justícia i pervertiu tot el dret,
10 que engrandiu Sió amb sang i Jerusalem amb injustícia.
11 Els seus governants judiquen amb suborn, els seus sacerdots cobren per ensenyar, els seus profetes fan prediccions per diners, i es recolzen en el Senyor tot dient: “¿No tenim el Senyor al nostre costat? Sobre nosaltres no pot venir cap mal!”
12 Per això, per culpa vostra, Sió serà llaurada com un camp i Jerusalem esdevindrà un munt d’enderrocs, i la muntanya del temple, un turó inhabitat.