ISAÏES

 56

 

Crida universal a la salvació

1 Això diu el Senyor: “Observeu el dret, practiqueu la justícia, que la meva salvació és a punt d’arribar i la meva justícia a punt de ser revelada.
2 Feliç l’home que actua així, i el fill de l’home que s’hi esforça, que respecta el dissabte i no el profana, que retreu la seva mà de fer el mal.”
3 I l’estranger que s’ha unit al Senyor no ha de dir: “De segur que el Senyor em marginarà del seu poble”; ni tampoc l’eunuc no ha de dir: “Jo sóc un arbre sec.”
4 Perquè el Senyor diu això: “Als eunucs que observen els meus dissabtes, que escullen allò que em complau i que es mantenen en el meu pacte,
5 jo els concediré un lloc a la meva casa, i, dintre les meves muralles, un memorial i un nom millor que el de tenir fills i filles; els donaré un nom etern que mai no serà esborrat.
6 I als estrangers que s’uneixin al Senyor per servir-lo i per estimar el nom del Senyor, a tots els qui observin els meus dissabtes i no els profanin i es mantinguin en el meu pacte,
7 els faré venir a la meva muntanya santa i els ompliré d’alegria a la meva casa d’oració. Els seus holocaustos i sacrificis seran acceptats en el meu altar, perquè la meva casa serà anomenada casa d’oració per a tots els pobles.”
8 El Senyor etern, que aplega els dispersos d’Israel, diu: “Encara n’afegiré d’altres als qui ja són aplegats.”

Reprensió als mals governants

9 Bèsties dels camps, animals feréstecs, veniu tots a devorar!
10 Els seus sentinelles són tots cecs, cap d’ells no s’adona de res; tots són gossos muts, que no poden bordar; somniadors que s’ajeuen, que els agrada endormiscar-se.
11 També són gossos golafres que mai no es veuen tips. Fins i tot els seus pastors no saben comprendre; cadascú va a la seva, busquen el benefici pel seu propi cantó:
12 “Veniu, que jo portaré vi; ens emborratxarem amb beguda forta, que demà serà un dia com avui, o molt millor encara.”