PRIMER LLIBRE DE LES

CRÒNIQUES

 10

 

Mort de Saül i els seus fills

1 Els filisteus havien lluitat contra Israel, i aquests van fugir davant dels filisteus i van caure ferits de mort per la muntanya de Guilboa.
2 Els filisteus van perseguir Saül i els seus fills, i van matar Jonatan, Abinadab i Malquixua, fills de Saül.
3 Després, tota la força de la batalla va descarregar sobre Saül; els arquers el van descobrir i el van ferir.
4 Llavors Saül digué al seu escuder: “Treu la teva espasa i clava-me-la, no sigui que vinguin aquests incircumcisos i facin escarni de mi.” Però l’escuder s’hi va negar, perquè estava atemorit. Llavors, Saül va agafar l’espasa i s’hi va tirar al damunt.
5 I quan l’escuder comprovà que Saül era mort, també ell es va tirar damunt la seva espasa i va morir.
6 Així van morir aquell dia Saül i els seus tres fills; i tota la seva casa.
7 I quan tots els homes d’Israel que vivien a la vall del Jordà veieren que els israelites havien fugit, i que Saül i els seus fills eren morts, també ells van abandonar les ciutats i van fugir; i quan els filisteus hi van arribar les van ocupar.
8 L’endemà, els filisteus van anar a prendre les despulles dels caiguts, i van trobar Saül i els seus tres fills morts a la muntanya de Guilboa.
9 El van despullar i es van endur el seu cap i les seves armes, i els van passejar per tot el país dels filisteus perquè es fes pública la notícia als seus temples i a tot el poble.
10 Les armes, les van dipositar al temple dels seus déus, i el cap, el van clavar al temple de Dagon.
11 Però quan els habitants de Javeix-Galaad van saber el que havien fet els filisteus amb Saül,
12 es van alçar tots els homes valents i van anar a despenjar el cadàver de Saül i els cadàvers dels seus fills i els van portar a Javeix; i van enterrar els seus ossos sota el tamariu de Javeix i van fer un dejuni de set dies.
13 Així va morir Saül a causa de la prevaricació que havia comès contra el Senyor, ja que no va observar el manament del Senyor i, a més, va consultar una nigromant
14 en comptes de consultar el Senyor. Per això, ell el va fer morir i va traspassar la reialesa a David, fill de Jessè.